Департаменту вчергове вдалося повернути частину коштів, що були розміщені у ПАТ «Імексбанк», який знаходиться у стадії ліквідації
5 квітня 2017 року

Департамент з управління діяльністю Корпоративного недержавного пенсійного фонду Національного банку України (далі – Департамент) повернув частину коштів (?) Корпоративного недержавного пенсійного фонду Національного банку України (далі – КНПФ НБУ), що були розміщені у 2008 році на депозиті у ПАТ «Імексбанк».

Зазначаємо, що відповідно до постанови Правління НБУ від 21 травня 2015 р. № 330 «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Імексбанк» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 27 травня 2015 р. № 105 «Про початок процедури ліквідації АТ «Імексбанк».

Департамент виставив на продаж на відкритих торгах на електронному торгівельному майданчику ДП «СЕТАМ» нерухомість (нежитлова будівля, загальною площею 1 843,50 кв.м, яка розташована за адресою: Одеська обл., м. Чорноморськ), яка перебувала в іпотеці КНПФ НБУ як забезпечення повернення коштів, що були розміщені КНПФ НБУ за депозитами у ПАТ «Імексбанк».

В результаті проведених торгів на поточний рахунок КНПФ НБУ надійшло 5,53 млн. грн.

Дана сума була розподілена на індивідуальні пенсійні рахунки учасників пропорційно сумам, що знаходяться на їхніх рахунках.

Погашення зазначеної заборгованості є результатом зусиль керівництва та співробітників Департаменту щодо повернення коштів КНПФ НБУ, розміщених у проблемних банках.

Як повідомлялося раніше, у жовтні 2016 року Департамент повернув 6,5 млн. грн. з ПАТ «Імексбанк», внаслідок реалізації майна, що перебувало в іпотеці КНПФ НБУ. 

Отже, протягом останніх півроку,  Департамент повернув проблемної заборгованості  з ПАТ «Імексбанк», що знаходиться у стадії ліквідації, на  суму 12,03 млн.грн.

Відгуки та пропозиції щодо :