Департаменту вдалося повернути частину коштів, що були розміщені у ПАТ «Імексбанк», який знаходиться у стадії ліквідації
11 жовтня 2016 року

Департамент з управління діяльністю Корпоративного недержавного пенсійного фонду Національного банку України (далі – Департамент) повернув частину коштів Корпоративного недержавного пенсійного фонду Національного банку України (далі – КНПФ НБУ), що були розміщені у 2009 році на депозиті у ПАТ «Імексбанк».

Зазначаємо, що відповідно до постанови Правління НБУ від 21 травня 2015 р. № 330 «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Імексбанк» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 27 травня 2015 р. № 105 «Про початок процедури ліквідації АТ «Імексбанк».

Департамент спільно з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб виставили на продаж нерухомість, яка перебуває в заставі КНПФ НБУ як гарантія повернення коштів, що були розміщені КНПФ НБУ за депозитами у ПАТ «Імексбанк».

Відкритий аукціон щодо реалізації двох об’єктів нерухомості: нежитлові приміщення в м. Київ, розташоване на вул. Леоніда Первомайського, буд.4, та в м. Суми, вул. Іллінська (колишня Червоногвардійська) 12 (загальною площею 230 кв. м. та 203,1 кв.м. відповідно), проводився на електронному торгівельному майданчику Товарної біржи «Полонекс». 

В результаті проведеного аукціону на поточний рахунок КНПФ НБУ 06.10.2016 року надійшло 6,75 млн. грн. Дана сума буде розподілена на індивідуальні пенсійні рахунки учасників пропорційно сумам, що знаходяться на їхніх рахунках.

Погашення зазначеної заборгованості є результатом зусиль керівництва та співробітників Департаменту щодо повернення коштів КНПФ НБУ, розміщених у проблемних банках, та налагодженої співпраці з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Відгуки та пропозиції щодо :