НБУ: Олег Курінний завершує роботу на посаді директора департаменту з управління діяльністю КНПФ
28 березня 2017 року

 Національний банк України повідомляє, що з 28 березня цього року Олег Курінний завершує роботу на посаді директора департаменту з управління діяльністю Корпоративного недержавного пенсійного фонду (КНПФ) Національного банку України.

 "Пенсійному фонду НБУ під керівництвом Олега Курінного вдалося втілити найкращі світові стандарти та розбудовати сучасний пенсійний фонд. Це успішний та стратегічно важливий проект не лише для регулятора, а і для всього сектору недержавного пенсійного забезпечення, адже недержавний пенсійний фонд НБУ займає найбільшу частку ринку. Завдяки Олегу Курінному трансформація успішно відбулася і сьогодні ми маємо прозоро діючий та прибутковий пенсійний фонд",- прокоментувала завершення роботи Олега Курінного Голова НБУ Валерія Гонтарева.

 Починаючи з кінця 2014 року під керівництвом Олега Курінного у роботі Фонду були впроваджені наступні якісні зміни:

• запроваджена сучасна система управління ризиками, у тому числі система прийняття інвестиційних рішень на основі колегіальності та підзвітності;

• імплементовані міжнародні стандарти фінансової звітності;

• "розчищений" баланс Фонду, усі активи пройшли переоцінку міжнародного незалежного оцінювача за справедливою вартістю;

• залучені до співпраці компанії так званої "великої четвірки" (Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers, Deloitte);

• уведені нові клієнтоорієнтовані сервіси Фонду, які дозволили підвищити рівень обслуговування та якість комунікації з його учасниками;

• відновлено довіру до Фонду з боку учасників.

 У свою чергу директор департаменту з управління діяльністю КНПФ НБУ Олег Курінний подякував Голові НБУ ВалеріїГонтаревій за можливість долучитися до проекту з трансформації НБУ та Фонду.

 "Я вважаю, що виконав власну місію у центральному банку і можу повертатися до роботи у приватному секторі. Нам вдалося привести роботу Фонду у відповідність до кращих міжнародних стандартів, а також сформувати потужну команду висококваліфікованих фахівців, експертів в галузі пенсійного забезпечення та інвестиційної діяльності. Упевнений, що колеги і надалі вдосконалюватимуть інвестиційну модель управління пенсійними активами, продовжать впроваджувати сучасні ІТ-рішення та технології для зручності учасників і покращення якості їхнього обслуговування,- зазначив Олег Курінний.- Не менш важливим для розвитку недержавного пенсійного накопичення є законодавче забезпечення його діяльності, до якого ми також активно долучилися. Експертиза та досвід роботи Фонду допомогли зробити законопроект щодо недержавного пенсійного забезпечення виваженим; переконаний, що після схвалення Верховною Радою він допоможе сформувати єдині прозорі правила роботи на цьому ринку".

 Виконувати обов’язки директора департаменту з управління діяльністю Корпоративного недержавного пенсійного фонду (КНПФ) Національного банку буде заступник директора відповідного департаменту Сергій Козаченко.

 Сергій Козаченко приєднався до команди центральному банку у листопаді 2014 р. Він є досвідченим банкіром (більше 20 років досвіду роботи в банківському секторі), входив до топ-менеджменту Дельта банку, Укрсоцбанку, Укрсиббанкута ING банку. Сергій Козаченко має кваліфікацію ACCA Associate в Асоціації присяжних сертифікованих бухгалтерів та сертифікат CFA Institute (CША).

  Довідка

 Олег Курінний обіймав посаду директора департаменту з управління Корпоративного недержавного пенсійного фонду Національного банку України з грудня 2014 року.

 До цього часу він був директором ТОВ "ДРАГОН ДЕВЕЛОПМЕНТ", яка входить до інвестиційної групи "Драгон Капітал".

Відгуки та пропозиції щодо :