Корпоративний недержавний пенсійний фонд НБУ отримав 63,2 млн гривень прибутку за І півріччя 2017 року
4 серпня 2017 року

24 липня 2017 року відбулося засідання Ради Корпоративного недержавного пенсійного фонду Національногобанку в оновленому складі, під час якого члени Ради затвердили звітність КНПФ НБУ за І півріччя 2017 року.

За I півріччя 2017 року КНПФ НБУ отримав позитивний фінансовий результат – прибуток у розмірі 63,2 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року інвестиційний прибуток зріс на 45 % (за І півріччя 2016 року прибуток склав 33,3 млн грн). Основними статтями отримання доходів Фонду у I півріччі 2017 року стали:

- дохід від облігацій внутрішньої державної позики – 38 млн гривень;

- дохід від корпоративних облігацій – 22 млн гривень;

- відсотки за депозитними вкладами – 13,7 млн гривень;

- дохід від відшкодованих активів – 4 млн гривень.

 

https://knpf.bank.gov.ua/site/img/item/115b5a6f3.png

У структурі активів Фонду переважають ліквідні та надійні активи з низьким рівнем ризику:

- облігації внутрішньої державної позики – 45 %;
- депозити в державних банках та банках, що контролюються державою, – 35 %.

Триває послідовна реалізація стратегії з приведення складу і структури активів до цільової. У червні 2017 року було продано три об’єкти нерухомості з активів Фонду. Майже після півторарічної судової тяганини, накладання арештів, сумнівних обтяжень та фізичного блокування доступу, офіс площею 230 кв. метрів, що раніше був стягнутий за борги, був проданий за ціною 4,7 млн гривень. Також, на аукціонних торгах були продані напівзруйновані кошари у Запорізькій області та виробничі приміщення в Івано-Франківській області на загальну суму 1,3 млн гривень.

Дізнатись, скільки інвестиційного прибутку було розподілено на ваш персональний рахунок за І півріччя 2017 року, ви можете в Персональному кабінеті учасника, обравши дати з 01 січня 2017 по 30 червня 2017 у відповідному полі та сформувати виписку. Сума інвестиційного доходу буде відображена у Розділі 2 Рядок «Чистий фінансовий результат».

Якщо ви ще не маєте доступу до Перонального кабінету або бажаєте отримувати смс-повідомлення про суму пенсійного внеску, який щомісяця перераховує НБУ на вашу користь, зверніться, будь ласка, до Департаменту з управління діяльністю КНПФ НБУ зручним для вас способом:

e-mail: [email protected]; 

на гарячу лінію 0 800 505 180;

до працівників відділу адміністрування.

Більш детально ознайомитися з результатами діяльності Фонду за І півріччя 2017 року ви можете ЗА ПОСИЛАННЯМ. Звіти про діяльність Фонду щомісяця актуалізуються.

Відгуки та пропозиції щодо :