Департамент з управління діяльністю КНПФ НБУ уклав договір про співпрацю з Державним підприємством «СЕТАМ»
15 травня 2016 року

З метою реалізації низькодохідних і низьколіквідних активів КНПФ НБУ та підвищення дохідності інвестиційного портфеля Департамент з управління діяльністю КНПФ НБУ уклав договір про співпрацю з Державним підприємством «СЕТАМ» (https://setam.net.ua/). Укладення цього договору надає Фонду можливість реалізовувати інвестиційно непривабливі активи за ринковими цінами у відкритому публічному доступі, а отриманий дохід розподіляти на індивідуальні пенсійні рахунки учасників.

СЕТАМ – це автоматизована система електронних аукціонних торгів. ДП «СЕТАМ» уповноважене Міністерством юстиції на здійснення заходів із супроводження програмного забезпечення системи електронних торгів, технологічного забезпечення, збереження та захисту даних, що містяться у ній, на організацію та проведення електронних торгів. ДП «СЕТАМ» також акредитоване Фондом гарантування вкладів фізичних осіб як організатор торгів з продажу майна неплатоспроможних банків. Продаж активів відбувається шляхом відкритого аукціону, де переможцем є учасник, який пропонує найбільшу ціну. При цьому оплата за організацію торгів (аукціону) повністю лежить на переможцеві торгів.

Основні переваги співпраці з ДП «СЕТАМ»:

• ДП «СЕТАМ» – один із найбільших електронних торгівельних майданчиків в Україні (за 5 місяців роботи – 240 тис. реальних відвідувачів, кількість проданих лотів – 6,5 тис. одиниць, сума реалізованих активів – 416 млн. грн.);
• прозорі умови ціноутворення під час продажу активів;
• відкритий та широкий доступ потенційних покупців для ознайомлення з лотом на електронних торгах;
• відсутність будь-яких комісій та гарантійних внесків: організація електронних торгів для Фонду безкоштовна.
Перелік активів (об’єкти нерухомого майна) для виставлення на продаж затверджено рішенням Інвестиційного комітету Фонду, створеного рішенням Ради Фонду у 2015 році з метою забезпечення колегіальності у прийнятті всіх інвестиційних рішень щодо його активів.
Початкову ціну для продажу сформовано на підставі висновків зовнішньої незалежної оцінки, проведеної у І кварталі 2016 року.

Відгуки та пропозиції щодо :