СБУ відкрила кримінальні провадження за фактами фінансових зловживань колишнього керівництва Фонду
18 лютого 2015 року

Департамент з управління діяльністю Корпоративного недержавного пенсійного фонду Національного банку України повідомляє про відкриття Службою безпеки України кримінальних проваджень за Ст. 191, 209 Кримінального кодексу України за фактами розтрати та легалізації грошових коштів попереднім керівництвом Фонду. Подробиці див. на http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article;jsessionid=8E304C41DB5ED44DEC048EE1989EBB26.app1?art_id=137774&cat_id=39574.

Також повідомляємо, що за результатами аналізу фінансової звітності за рік, що закінчився 31 грудня 2014 року ТОВ «БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА», що є аудитором Фонду, було надано Окремий звіт за результатами аналізу інвестиційних операцій, що проводилися попереднім керівництвом Фонду.
Дослідивши та проаналізувавши інвестиційну діяльність Фонду, аудитором були виявлені значні порушення Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення», інших законів України, нормативно-правових актів НБУ та інших державних органів, що по своїй суті містять ознаки шахрайських операцій, що призвели до нанесенню фінансових збитків Фонду та його учасникам.

Чинне керівництво Фонду вживатиме всіх заходів щодо сприяння проведенню слідчих дій та оперативно інформуватиме учасників Фонду про перебіг подій. Повідомляємо, що здійснення кримінальних проваджень жодним чином не впливатиме на процес здійснення пенсійних внесків та виплат протягом року. Керівництво Фонду наполегливо працює над поверненням активів Фонду та відновленням платоспроможності емітентів облігацій, якими володіє Фонд, що не виконують своїх зобов’язань по своєчасній сплаті купонного доходу.

Відгуки та пропозиції щодо :