Робота Фонду на період дії воєнного стану в Україні
14 березня 2022 року

Шановні учасники Фонду!

Корпоративний недержавний пенсійний фонд Національного банку України (далі – Фонд) продовжує здійснювати свою діяльність та виконувати зобов’язання перед учасниками своєчасно та в повному обсязі, у межах чинного законодавства.

Фонд приймає від учасників документи в паперовому вигляді, а також в електронному вигляді, підписані кваліфікованим електронним підписом, через персональний кабінет учасника на сайті Фонду.

Зазначаємо, що 28 лютого 2022 року рішеннями НКЦПФР було призупинено операції адміністраторів недержавних пенсійних фондів на період дії воєнного стану, втім, за ініціативою працівників Департаменту та інших провідних адміністраторів, НКЦПФР рішенням від 08 березня 2022 року № 144 дозволила адміністраторам здійснювати виплати та нараховувати пенсійні внески учасникам за умови технічної можливості.

За період дії карантинних заходів з метою запобігання поширенню на території України COVID-19, більшість процесів у Департаменті були налагоджені в режимі дистанційної роботи. Отже, Фонд спроможний провадити свою діяльність в умовах воєнного стану.

Запевняємо, що наразі Фонд функціонує в штатному режимі та продовжує надавати свої послуги: зокрема, своєчасно та в повному обсязі здійснює виплати пенсіонерам, отримує пенсійні внески від роботодавця та розподіляє їх на пенсійні рахунки учасників.

Повідомляємо, що з огляду на впровадження воєнного стану в Україні, при інвестуванні пенсійних активів Фонду перевага надаватиметься розміщенню коштів на короткострокові депозитні вклади з максимально можливою дохідністю, а також інвестуванню в ОВДП, операції з якими дозволені на період дії воєнного стану.

Отже, ви можете розраховувати на те, що Фонд і надалі вчасно здійснюватиме пенсійні виплати учасникам.

У разі виникнення додаткових запитань, звертайтеся, будь ласка, на безкоштовну гарячу лінію Фонду за телефоном: 0-800-50-51-80, або на електронну пошту за адресою: [email protected]. Ми на зв’язку.

 

З повагою

Департамент з управління діяльністю КНПФ НБУ

 

Відгуки та пропозиції щодо :