Проект USAID "Трансформація фінансового сектору"
13 вересня 2019 року

Проектом USAID "Трансформація фінансового сектору" був проведений експертний круглий стіл на тему "Недержавне пенсійне забезпечення в Україні: оцінка та рекомендації".

На захід з доповіддю було запрошено Сергія Козаченко, як представника найбільшого недержавного пенсійного фонду України. Він поділився досвідом щодо функціонування КНПФ НБУ, думками про основні проблеми існуючої системи недержавного пенсійного забезпечення в Україні та про її майбутнє.

Захід проводився за участі представників державних органів, фінансових регуляторів, пенсійних установ, фінансового ринку, міжнародних фінансових організацій, профспілок та науково-дослідних установ.

На круглому столі консультантом Проекту з пенсійних питань Володимиром Яценком були представлені результати та рекомендації нового, підготовленого Проектом дослідження "Недержавне пенсійне забезпечення в Україні: оцінка та рекомендації".

Під час зустрічі обговорювалися такі питання:

  • чи сприяє поточна система недержавного пенсійного забезпечення  в Україні досягненню мети накопичити кошти на  пенсію;  
  • питання ефективності інвестування, варіанти інвестицій та інвестиційні інструменти, адміністративні витрати та регулювання;
  • міжнародний досвід та інші рішення, які дають змогу громадянам України накопичити достатні кошти для забезпечення гідного рівня життя після виходу на пенсію.

Детально ознайомитися зі звітом USAID «Недержавне пенсійне забезпечення в Україні: оцінка та рекомендації» можна за посиланням.

 

 

Відгуки та пропозиції щодо :